Eldrivna fordon

När man tänker på ett eldrivet fordon så tänker man oftast på en bil. Men tåg har varit eldrivna väldigt länge och det finns mopeder, motorcyklar och flera andra typer av fordon också. En av orsakerna till att transportmedel som drivs på el inte säljer lika bra som något som drivs på exempelvis bensin är på grund av att batterierna ännu inte är lika bra. I en av de bilarna med längst räckvidd på batteriet så tar man sig ca 500 km på en laddning.

Ett miljövänligt alternativ

Vi måste minska på avgaserna i hela världen. Det ligger i allas intresse att vända trenden av miljöförstöring som pågått under en lång tid. Ett sätt är att få fler att använda fordon som drivs av el. Bor man i en stad så får man av kommunen ofta förmåner som gratis parkering eller så slipper man tullavgifter. Eller så väljer man att ta tåget istället för bilen. Ett annat sätt som gör att många fler kan bidra till en bättre miljö är att välja eldrivna taxibilar där det går. Det är ett bra initiativ som på sikt nog kommer bli allt vanligare. Om man har möjligheten att använda ett elfordon så ska man absolut ta den.

Gör ditt bygge miljövänligt

Som konsument är det alltid bra om man väljer produkter som har en sån liten påverkan på miljön som möjligt genom hela tillverkningsprocessen. En del byggvaruhus har också utkörning av kundernas inköp så att varje enskild kund inte tar bilen till deras lager. Då kör de ut flera kunders inköp på samma gång direkt från fabrik med så få omlastningar som möjligt. På det sätter bidrar man till att minska på utsläppen. Välj också varuhus som har valt att placera sina lager på platser i landet där det finns en väl fungerande infrastruktur för att på det sättet också minska på transporterna. Till exempel Skånska byggvaror erbjuder många miljövänliga produkter och har som målsättning att minska på utsläppen för transporter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Liveo