Energi och miljö i trädgården

Trädgården förknippar vi ofta med avkoppling och en ren och orörd grönska. Det många av oss missar är att vi i jakten på den perfekta gräsmattan eller lummiga oasen tar till metoder som sliter på vår miljö. Den utrustning vi använder för att hålla trädgården vacker slukar energi och i vår iver att hålla skadeinsekter borta är det lätt att ta till medel som inte är bra för miljön. I den här texten får du tips på hur du enkelt blir en miljösmartare trädgårdsmästare och gör såväl naturen som plånboken en tjänst.

En miljövänlig oas

Trädgården blir under sommarmånaderna en förlängning av våra hem. Med små medel är det enkelt att skapa ett ombonat uterum. Många tycker att det är Mysigt med belysning i trädgården. Idag finns det gott om energisnåla alternativ. Solcellsbelysning och rörelsedetektorer är två populära sätt att minska utebelysningens effekter på miljön. Visste du att miljövänlig trädgårdshållning ger dig mer tid över till annat? Om du låter löv och gamla stjälkar ligga kvar i rabatten på våren ger de näring till sommarens blomsterprakt. Om du anlägger en kompost så slipper du bränna gamla grenar och annat skräp och får mer tid över att njuta av ditt uterum.

Ta tillvara på naturens resurserClose-up of freshly dug up carrots

Den som vill skapa en mer miljövänlig trädgård tänker ofta i första hand på att utesluta kemiska bekämpningsmedel. Det finns mängder av smarta sätt att på naturlig väg bekämpa skadeinsekter, ett sätt är att bespruta ovälkomna småkryp med såpa och vatten. Idag är utbudet av ekologiska plantor och frön stort, dessa är ofta livskraftiga och står sig bra mot ohyra. Gräsmattan är din bästa vän i kampen för en vackrare trädgård. Nu finns det många bra elektriska gräsklippare utan avgaser. Tänk på att när du klippt gräset bör det få ligga kvar, det ger näring och skyddar mot starkt solsken. Glöm inte heller att du sparar på vattnet om du skippar vattenspridaren och vattnar med slang eller kanna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Liveo