Framtidens bilar

Helt klart är att vi människor måste ändra på våra bilar för att kunna möta framtidens miljöutmaningar. Bensin och diesel är skadliga och elbilarna som vi skrev om tidigare har inte nått sin fulla kapacitet ännu. Elbilar fungerar utmärkt i stadsmiljöer men är idag alldeles för osäkra för landsbygden. Dessutom så måste elen framställas miljövänligt för att vara gynnsam. Diesel har upptäckts vara riktigt skadligt på grund av de små partiklarna som släpps ut och många städer vill förbjuda dem helt. Fast det är inte bara bilarnas drivmedel som är skadliga för miljön. Bilens däck och asfalten är två exempel på något som måste ändras i framtiden. Idag minskar man de små partiklarna som uppstår vid friktionen mellan asfalt och däck genom att använda vinter- och sommardäck och EU har infört en märkning. Fast bilbranschen försöker att möta framtiden med olika uppfinningar.

Tekniken utvecklas ständigt

Elbilarna bara har sett gryningen ännu och är troligtvis vad som kommer att komma riktigt stort i framtiden. Bilarna kommer även att behöva mer el eftersom tekniken blir mer avancerad. Något av det första som spås ändras är hur vi öppnar bilen. Tyska BMW skrotar bilnycklar för att istället satsa på en app via mobilen som öppnar upp dörrarna. Självkörande bilar är också något som just dagens ljus och som utvecklas i rask takt. Där är det Tesla som är drivande men det finns mycket kvar att jobba på. Bilmässor som IAA i Frankfurt visar nyheter och vad biltillverkarna vill satsa på i framtiden och det är viktigt att kunna möta konsumenternas behov. Miljön är viktig för alla och flera stora bilgiganter satsar stort på att få fram renare bilar. Frankfurtmässan är en av de största i världen och det är där som tekniken först visas.

Snar framtid och eoner bort

De bilar som kommer inom en snar framtid är elbilar som utvecklas än mer. Eftersom det ligger ett hot om dieselförbud så ligger mycket av branschens fokus och utveckling just på elbilarna. De bilar konsumenterna kommer att möta om några år framöver är därför elektriska. Det är viktigt att priserna hålls nere för trots att lån som Sambla billån är fördelaktiga så kan ny teknik snabbt kosta pengar och bli för dyra för konsumenterna. Talas det om hur bilbranschen ser ut om hundra år eller ännu längre fram i tiden går det bara spekulera. Kanske används gyroscopiska transporter som svävar över marken och inte sliter upp tungmetaller från asfalten. Kanske har bilbranschen lyckats med att skapa bilar som inte släpper ut några föroreningar alls. Helt klart är att bilbranschen kommer att ändras väldigt mycket och de bilar vi känner idag kommer att vara borta, om vi inte talar om elbilen då.